WineTrails

Brunello en Barolo, klinkende namen en schitterende wijngebieden. Deze gebieden hebben behalve wijn nog veel meer te bieden. Gastvrije bewoners in prachtige oude dorpen, heerlijke gastronomie en paden door de mooie natuur en de wijngaarden. Op sommige iconische plekken worden sinds enkele jaren ook Wine Trail runs georganiseerd. Een WineTrail bestaat al langer en is een wandelpad langs en door de mooiste wijngaarden, maar waarom niet sportiever en ook hardlopers de kans geven om de regio en de wijngaard op een andere manier te ontdekken

Een WineTrailrun is een hardloopwedstrijd waarbij de hardlopers over mooie natuurpaden een schitterend wijngebied doorkruisen. De organisaties die deze races organiseren komen vooral vanuit de hoek van het tourisme. Vaak het wijntourisme. Ze willen hun regio en wijnen op de kaart zetten en de beste manier om dit vorm te geven is door het organiseren van gerelateerde (sport-)events.

Aangezien trailrunning al mateloos populair is, is de stap naar de WineTrail snel gemaakt. Trailrunning is voor de eerste 10% prestatie gericht, alle anderen zien het uitlopen al als een prestatie en kijken hun ogen uit op de wonderschone routes.

De organisatie van een WineTrail probeert meer te doen voor de lopers, zoals het doorkruisen van de wijngaarden, passeren van schitterende oude wijndorpjes en het lopen door oude, authentieke wijnkelders. Na afloop bieden de meeste organisaties ook proeverijen/wijnfeesten aan.

Afgelopen jaar hebben we samengezeten met de Valtellina WineTrail en hieruit is een opzet voor een WineTrail reis gekomen. Deze reis zullen wij gaan invullen en zal dit jaar via MudSweatTrails worden aangeboden. Tijdens mijn verblijf heb ik dit gebied, de wijn en plaatselijke keuken verder mogen ontrafelen. In 1 woord: geweldig.

8-11 November Valtellina WineTrail reis

We zijn ondertussen ook bezig met een andere organisatie waar we in 2019/2020 naar toe gaan. Hierover binnenkort meer!

Kijk eens naar de video van de Sancerre Trail in de Loire voor een impressie van deze mooie hardloop discipline