Wine & Trailrunning

Winetrail – trailrunning

Valtellina en Vipava, klinkende namen en schitterende wijngebieden. Deze gebieden hebben behalve wijn nog veel meer te bieden. Gastvrije bewoners in prachtige oude dorpen, heerlijke gastronomie en paden door de mooie natuur en de wijngaarden. Op sommige iconische plekken worden sinds enkele jaren ook Wine Trail runs georganiseerd. Een WineTrail bestaat al langer en is een wandelpad langs en door de mooiste wijngaarden, maar waarom niet sportiever en ook hardlopers de kans geven om de regio en de wijngaard op een andere manier te ontdekken.

Een WineTrailrun is een hardloopwedstrijd waarbij de hardlopers over mooie natuurpaden een schitterend wijngebied doorkruisen. De organisaties die deze races organiseren komen vooral vanuit de hoek van het tourisme. Vaak het wijntourisme. Ze willen hun regio en wijnen op de kaart zetten en de beste manier om dit vorm te geven is door het organiseren van gerelateerde (sport-)events.

Trailrunning

Aangezien trailrunning al mateloos populair is, is de stap naar de WineTrail snel gemaakt. Trailrunning heeft veel affiniteit met wijnbeleving, want in feite is trailrunning natuurbeleving. Een combinatie van beiden is magisch.

De organisatie van een WineTrail probeert meer te doen voor de lopers, zoals het doorkruisen van de wijngaarden, passeren van schitterende oude wijndorpjes en het lopen door oude, authentieke wijnkelders. Na afloop bieden de meeste organisaties ook proeverijen/wijnfeesten aan.

Valtellina WineTrail

Afgelopen jaar heb ik samengezeten met de Valtellina WineTrail en hieruit is een opzet voor een WineTrail reis gekomen. Deze reis werd door mij begeleidt en via MudSweatTrails aangeboden. Tijdens mijn verblijf heb ik dit gebied, de wijn en plaatselijke keuken verder mogen ontrafelen. In 1 woord: geweldig.

Valtellina WineTrail verslag

Meer WineTrails

Kijk eens naar de video van de Sancerre Trail in de Loire voor een impressie van deze mooie hardloop discipline

 

More Wine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.