Wijnen van de Giro

Wijnen van de Giro – Volg de Giro d’Italia door een wijnglas

De aanzet tot dit project!

De Giro d’Italia is na de Tour de France het grootste wielerevent van de wereld, maar qua parcours en omgeving wellicht het spectaculairst. Zeker de laatste jaren is er meer media aandacht geweest voor de Giro d’Italia. Mede door de sterke prestaties van Steven Kruiswijk, Bauke Mollema en Tom Dumoulin, winnaar in 2017 en 2e in 2018, zaten we in Nederland gekluisterd achter de buis. Spannend, maar ook tijdens minder spannende momenten werden we verwend! Verwend met mooie beelden uit Italië. Italië heeft een eeuwenoude eet-en drinkcultuur. De wijnbouw gaat eeuwen terug en er is nauwelijks een plek te bedenken waar geen wijnstok staat aangeplant.

Wij willen jullie daarom meenemen op een Culinaire reis en daarom: “Wijnen van de Giro – Volg de Giro d’Italia door een wijnglas.”

Dit idee is voortgevloeid uit een wens van mijn neef en ik 10 jaar terug om de Giro te volgen op culinair vlak. Dat is er door omstandigheden nooit gekomen, maar deze uitgeklede versie is de aanzet tot wellicht een toekomstige invulling hiervan. Het doel is om de Giro uiteindelijk live to volgen door een wijnglas.

Website: Wijnen van de Giro

More Wine