Valdivini – wijnbeleving

Valdivini – Wijn, trailrunning en reizen

Valdivini richt zich voornamelijk op wijnbeleving. Dit kan heel simpel door samen wijn te drinken of door te reizen naar een schitterend wijngebied. We willen ons onderscheiden met de volgende peilers: wijn, trailrunning en reizen. Tevens willen we mooie wijnverhalen delen.

Wijn

Om wijn draait de hele website. Een WineTrail reis, Een Wijnwandeling of een gewone wijnreis. Maar ook de verkoop van unieke wijn gaan we in gang zetten. Dit zal gepaard gaan met 2 van onze wijnevents: Wijnen van de Giro en Wijnen van de Tour.

WineTrail reis: Valtellina WineTrail

De Valtellina WineTrail hebben we voor het eerst als reis aangeboden in 2018. Dit deden we in samenwerking met MudSweatTrails. Hierover is een mooi verslag geschreven en het was een succesverhaal. Deze reis bieden we daarom in 2019 wederom aan.

Een WineTrailrace is een hardloopevent dat dwars door de wijngebieden loopt. Trailrunning is hardlopen over mooie bos/bergpaadjes, maar bij WineTrails ga je een dimensie verder en wordt de beleving nog meer opgezocht. Lopen door schitterende wijngaarden, het passeren van leuke oude wijndorpjes, lopen door wijnkelders en uiteindelijk afsluiten met een wijnfeest. Deze ingrediënten kun je verwachten als je met ons meegaat naar een buitenlandse WineTrail reis.

Lees hier meer over het aanbod van de Valtellina WineTrail

Wijnen van de Giro

10 jaar terug las ik het boek ‘al Giro d’Italia’ van de Italiaanse journalist Dino Buzzati. Dit reisverslag van de Giro in 1949 was zo mooi, dat ik het helemaal voor me zag. Met mijn neef wilde ik dit ook ondernemen, maar dan op culinair vlak. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een wijnreis langs de Giro d’Italia route van 2019. Exact 100 jaar na de geboorte van de Giro held Fausto Coppi.

Volg onze wijnreis op de website: Wijnen van de Giro