Valdivini

Val di vini – Wijn, lifestyle, sport en reizen

Wijn, sport en reizen zijn 3 onderdelen die een duidelijke kruisbestuiving hebben. Ze worden heel vaak gecombineerd en zorgt voor saamhorigheid en beleving. Dit willen we beleven, delen en beschrijven. Het delen geven we vorm door te schrijven, maar ook te organiseren.

Valtellina WineTrail

Een van de activiteiten die wij organiseren heeft juist alle 3 de ingrediënten! Je reist naar een prachtig gebied met heerlijk eten-en drinken, je neemt deel aan een sportevent door een mooi wijngebied. Alles aanwezig voor een topbeleving in het mooie Valtellina

Val di Vini is?

Val di vini is een initiatief van Patrick Franken. Ik heb jaren als sporter door landen als Italië, Frankrijk en Spanje gereisd. Tijdens deze reizen is mijn passie voor cultuur en reizen ontstaan. Dit naast mijn sportliefde, waarmee de peilers voor deze website zijn ontstaan. Wat ik vooral ontdekte, waren de heerlijke wijnen uit deze landen. Het ontbrak me echter aan echte kennis over dit product.

WSET 3

In 2010 ben ik gestart met een wijnopleiding via het WSET instituut en heb ik uiteindelijk in 2011 WSET 3 kunnen afronden. Hiermee kon ik eindelijk ook meepraten over de wijn en niet alleen beantwoorden met “lekker”. Wat me echter ook opviel is, dat in de wereld van de wijn je nooit uitgeleerd bent. Er is zoveel dat je kunt ontdekken en er blijven nieuwe trends opduiken. Als wijnliefhebber vind ik het ontdekken van onbekende druiven en regio’s het mooiste. Hierover schrijf ik graag, of presenteer ik winereviews op Instagram.

Sport

In 2007 stond ik aan de basis van de huidige populariteit van trailrunning in Nederland. Met Mountainrunning.nl wilde ik een platform bieden voor lopers die graag aan berglopen deden. Deze vorm van hardlopen was populair in het buitenland, maar sloeg in Nederland niet aan. In 2009 wilde ik de stekker eruit trekken en toen liep ik Marc Weening tegen het lijf. Marc gaf aan dat een naamswijziging weleens het zetje in de rug kon zijn, hieruit ontstond MudSweatTrails. We begonnen met het organiseren van clinics en kwamen met het idee een eerste echte trailrun in Nederland te organiseren.

Koning van Spanje Trailrun

In 2010 was het zover, we presenteerden onze eerste trailrun in Gulpen. De naam gebaseerd op de klim in Gulpen en hopen op minimaal 100 deelnemers, wat onze eis zou zijn om de race te laten doorgaan. Wat een geweldig gevoel toen we 2 maanden voor het event ineens de teller van 100 inschrijvingen bereikten. De 1e editie van de Koning van Spanje Trail zou er komen en het bleek niet de laatste editie. Via 400 deelnemers in 2010, groeiden we naar ruim 1000 deelnemers bij de 5e editie. Hierna kwamen er plannen voor een meerdaagse. De laatste jaren is het event uitgegroeid tot een weekend event met een aanbod van 6 runs. Een gegeven waar Marc en ik met recht trots zijn.

Reizen

Voor MudSweatTrails begeleidt ik ieder jaar de Valtellina WineTrail reis. Enkele jaren terug heb ik ook de Dolomiti di Brenta Trail mogen begeleiden. Daarnaast wil ik via blogartikelen onze reizen bundelen en delen met jullie.

Soms krijg ik ook de gelegenheid om deze verhalen te publiceren, zoals afgelopen jaar in het prachtige Winelife Magazine. Daarin werd mijn artikel over de Valtellina Winetrail gepubliceerd.

 

 

 

De Valtellina WineTrail hebben we voor het eerst als reis aangeboden in 2018. Dit deden we in samenwerking met MudSweatTrails. Hierover is een mooi verslag geschreven en het was een succesverhaal. Deze reis bieden we daarom in 2019 wederom aan.

Een WineTrailrace is een hardloopevent dat dwars door de wijngebieden loopt. Trailrunning is hardlopen over mooie bos/bergpaadjes, maar bij WineTrails ga je een dimensie verder en wordt de beleving nog meer opgezocht. Lopen door schitterende wijngaarden, het passeren van leuke oude wijndorpjes, lopen door wijnkelders en uiteindelijk afsluiten met een wijnfeest. Deze ingrediënten kun je verwachten als je met ons meegaat naar een buitenlandse WineTrail reis.

Lees hier meer over het aanbod van de Valtellina WineTrail

Wijnen van de Giro

10 jaar terug las ik het boek ‘al Giro d’Italia’ van de Italiaanse journalist Dino Buzzati. Dit reisverslag van de Giro in 1949 was zo mooi, dat ik het helemaal voor me zag. Met mijn neef wilde ik dit ook ondernemen, maar dan op culinair vlak. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een wijnreis langs de Giro d’Italia route van 2019. Exact 100 jaar na de geboorte van de Giro held Fausto Coppi.

Volg onze wijnreis op de website: Wijnen van de Giro