Valdivini

Val di vini – Wijn, sport en beleving

Wijn, sport en beleving komen bij Val di Vini samen, maar allemaal met mate!

Patrick tijdens een Trail Wine Special – Slavante Maastricht

Val di Vini – Patrick Franken

Val di vini is een initiatief van Patrick Franken. Ik heb jaren als sporter door landen als Italië, Frankrijk en Spanje gereisd. Hierdoor is mijn liefde voor cultuur en reizen aangewakkerd. Als gepassioneerd en fanatiek sporter had ik daar toch oog voor. Wat ik vooral ontdekte, waren de heerlijke wijnen uit deze landen. Het ontbrak me echter aan echte kennis over dit product en de tijd om me erin te verdiepen want ik kwam om te presteren. Er is echter ook een leven na topsport!

WSET 3

In 2010 ben ik gestart met een wijnopleiding via het WSET instituut en heb ik uiteindelijk in 2011 WSET 3 kunnen afronden. Nu kon ik eindelijk meepraten over de wijn en niet alleen antwoorden met “lekker”. In de wijnwereld raak je nooit uitgeleerd. Er is zoveel dat je kunt ontdekken en er blijven nieuwe trends opduiken. Als wijnliefhebber vind ik het ontdekken van onbekende druiven en regio’s het mooiste.

Trailrunning

In 2007 stond ik aan de basis van de huidige populariteit van trailrunning in Nederland. In 2009 ontmoette ik Marc Weening en samen met Marc richtten we MudSweatTrails op. We zijn klein en bescheiden begonnen met clinics, maar we kregen al snel plannen voor een een eerste trailrun in Nederland. In eerste instantie de Utrechtse Heuvelrug, maar uiteindelijk kwamen we in Gulpen uit!

Koning van Spanje Trailrun

De naam Koning van Spanje is de naam van een heuvel in Gulpen, waar halverwege de klim Hertog Alva van de Spanjaarden hun kamp opsloegen tijdens de 80-jarige oorlog. Ik vond het wel een mooie naam voor onze trailrun en in 2019 is de naam Koning van Spanje Trail niet meer weg te denken uit de trailrunning scene. Sinds 2010 hebben we 9 edities kunnen organiseren en waar we bij de 1e editie hoopten op 100 deelnemers, zitten we nu ieder jaar steevast volgeboekt.

Groei

Via 400 deelnemers in 2010, groeiden we naar ruim 1000 deelnemers bij de 5e editie. Hierna kwamen er plannen voor een meerdaagse. De laatste jaren is het event uitgegroeid tot een weekend event met een aanbod van 6 runs. Een gegeven waar Marc en ik met recht trots zijn.

Trailrun Wine Specials

In 2019 ben ik begonnen met een uniek concept. Trailrunning langs en door wijngaarden, waarvan er in zuid-Limburg voldoende te vinden zijn. Kijk voor meer informatie op de pagina van ‘Sportief Limburgse wijn ontdekken

Reizen

Voor MudSweatTrails begeleidt ik ieder jaar de Valtellina WineTrail reis. Enkele jaren terug heb ik ook de Dolomiti di Brenta Trail mogen begeleiden. Daarnaast wil ik via blogartikelen onze reizen bundelen en delen met jullie.

De Valtellina WineTrail hebben we voor het eerst als reis aangeboden in 2018. Dit deden we in samenwerking met MudSweatTrails. Hierover is een mooi verslag geschreven en het was een succesverhaal. Deze reis bieden we daarom in 2019 wederom aan.

Wat is een WineTrail?

Lees hier meer over het aanbod van de Valtellina WineTrail

Wielrennen

Als sportliefhebber ligt de grootste passie bij het wielrennen. Bij wielrennen komen renners door prachtige wijnstreken en daar gaan we de komende jaren meer mee doen.

Wijnen van de Giro

10 jaar terug las ik het boek ‘al Giro d’Italia’ van de Italiaanse journalist Dino Buzzati. Dit reisverslag van de Giro in 1949 was zo mooi, dat ik het helemaal voor me zag. Met mijn neef wilde ik dit ook ondernemen, maar dan op culinair vlak. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een wijnreis langs de Giro d’Italia route van 2019. Exact 100 jaar na de geboorte van de Giro held Fausto Coppi.

Volg onze wijnreis op de website: Wijnen van de Giro