Wijn reviews

Wine reviews

Wine reviews geven een goed beeld van de wijn en kan waardevol zijn voor de verkoop van je wijn. We hebben ondertussen voor meerdere bedrijven een wijn mogen reviewen. Hieronder een kleine greep uit de wijnhuizen:

Hieronder een overzicht van vele wijnen die we proefden op Instagram.

 

View this post on Instagram

 

Bovin Alexandar 2017. Merlot, Cabernet Sauvignon en de Balkan toets van de Vranec druif. 13,5%. . @wijnhandel_alexander heeft deze blend uit Macedonië in hun assortiment. De Cabernet geeft een kruidige afdronk. Wat ik zelf kan onderscheiden, maar de Vranec geeft volgens de ‘kenners’ kracht aan de wijn, maar ik ken deze druif niet en kan dit niet bevestigen. Maar kracht heeft deze wijn zeker, maar vooral een fruitbom. Paarsrood en heerlijke fruitmix in de neus. Deze wijn geeft erg veel fruit. Bramen, jam en bessen. De tannines laag. Iedere slok nodigt uit voor een volgende. Als je iets langer wacht op die slok blijft de kruidigheid in het gehemelte aanwezig, lekker! Maar nu ga ik toch de volgende nemen, Salut! . Welke wijn drinken jullie en ook voor de buis voor @afcajax? . #macedonia #macedonië #wijnhandelalexander #cabernetsauvignon #merlot #vranec #instawine #winestagram #winereview #winesofinstagram #wineblogger #wineblog #wineporn #redwine #wine #wijn #insta #instadrink #newblog #blogger #balkan #bovin #blend #winelover #winepassion #winelife #instapos #instapost

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Koning van Spanje trailrun 2019. Deze Passerina wijn van @cantina_bastianelli krijgen deelnemers aangeboden die ook aan de start stonden bij de 1e editie in 2011. We zijn nu toe aan de 9e editie. . Een elegante witte wijn gemaakt van de Passerina druif. Deze druif komt voornamelijk voor in de buik van Italië, zoals Marche en Abruzzo. De handmatige oogst vindt plaatst eind september. Smaakprofiel De wijn heeft een mooie gele tint. Fris, bloemengeuren, maar ook limoen, kamille en geel fruit. In de afdronk kruidige tonen. Wijn-Spijs Een ideale wijn om te drinken bij antipasti, vis en ook wit vlees! . #lifeisbetteronthetrails #trailrunning #gulpen #koningvanspanjetrail #koningvanspanjetrail2019 #getoutside #passerina #cantinabastianelli #instawine #instagram #instadrink #insta #instarunning #instatrail #limburg #limburgsheuvelland #voerstreek #wijn #wine #winestagram #winesofitaly #ultimate #mudsweattrails #sport #nature #natuur #paden #trails #night #trail

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Wijnen uit Macedonië zijn interessant, mede door enkele autochtone, vergeten druiven. Macedonië was ooit de machtigste natie onder Alexander de Grote, daarna onderdeel van de Romeinen en Ottomanen en uiteindelijk een deel van voormalig Joegoslavië. Alhoewel ze een eeuwenoude wijn cultuur hebben, zijn al deze veranderingen niet ideaal geweest voor Macedonië. Sinds 1992 is het land onafhankelijk en vooral de laatste jaren maakt de wijnbouw weer grote stappen. . Macedonië ligt tussen de 40 en 43 noordergraad, heeft zowel een mediterraan als continentaal klimaat. Hete, droge zomers. Het land heeft 3 belangrijke regio’s. De Prokupec rode wijn van de Popova Kula winery die ik proefde komt van het bekendste gebied, centraal: vardar river valley of Povardarie. . De Prokupec druif is een druif die nergens anders voorkomt als in Macedonië. Een vergeten druif, maar een die wat mij betreft weer herinnerd mag worden. . Deze Prokupec is van 2014 en volledig op dronk. Normaliter worden deze wijnen jong gedronken. Mooie robijnrode kleur en zuiver. Geur van rood fruit met dominantie van kersen. Bij het proeven vallen de zachte tannines en de frisheid en zuren op. Kersen, beetje aardbei, aardse tonen, soms ontwaar ik wat laurier, maar bovenal een wijn die veel fruit geeft en perfect op dronk is. In de nadronk blijft dit nog even hangen. Ik wilde me beperken tot proeven, maar ik moet bekennen dat het iets meer is geworden. Als ik blind moest zeggen welke bekende wijn druif ik aan het drinken was, dan zou ik voor Pinot Noir zijn gegaan. @wijnhandel_alexander . #wijnhandelalexander #winereview #instawine #winestagram #winesofinstagram #winesofmacedonia #macedonia #macedonië #prokupec #instawinery #vineyard #winelover #wineblogger #wineblog #instablog #instapost #wineporn #ilovewine #winetasting #povardarie #vardar #drinks #balkan #instagram #cats #wijn #wine #wineregion #winegrapes #winepic

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Soms word je weggeblazen, zoals bij de wijnen van Joan de la casa uit benissa Alicante. Biodynamisch en voornamelijk moscatell. . Nimi Tossal Moscatell Sec de la marina alta 2015, 14,5%. . Benissa marina alta de Alicante 150m boven zeespiegel en witte kalksteen grond. . Vinificatie: optimale rijpheidsmoment om maximale potentieel te bereiken voor expressieve en uitgebalanceerde wijnen te maken. Handmatige oogst in 2e helft september. Maceratie met schil, spontane gisting, zonder toevoeging gist bij temp tussen 15 en 18 graden. Fermentatie en rijping op Amerikaans eiken voor 12 maanden. . Uiterlijk goud geel. De wijn geeft complexe geur, waarbij rijpheid de overhand heeft, rijpe abrikoze en sinaasappel en hints van ananas en bittere hint na afdronk. . Nu vond ik deze lekker, maar onlangs proefde ik ook de Nimi 2015 die nog veel aromatischer smaakte. Echt top kwaliteit, maar zeer zeker ook geen simpele en toegankelijke wijnen. @joandelacasa #joandelacasa #moscatell #moscatel #biodynamic #bio #biologico #naturalwine #insta #instapost #instapos #winereview #wineblog #wineblogger #wineporn #instafood #winestagram #winesofinstagram #winesofspain #alicante #winepic #winebottle #wijn #wine #instagram #instag #spain #spanishwine #valencia #instareview

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Marcel Zanolari Pinot Nero IGT 2011 12,5%. Deze biologische pinot noir kreeg ik cadeau van Marcel Zanolari uit Bianzone Valtellina. Tijdens mijn bezoek aan Valtellina op uitnodiging van de Valtellina winetrail organisatie bezochten we zijn wijnkelder. Door deze kelder rennen de deelnemers aan de 42km ook. Prachtig. . Wij proefden enkele mooie biologische wijnen, zoals Sforsato op Amfora. Deze Pinot Noir is eerst op INOX tanks en daarna 24 maanden op barriques gerijpt. . Eerst gedecanteerd en wat temperatuur gegeven, daarna geproefd. . In de neus framboos en beetje aardbeien. Vooral veel fruit en geen aardse tonen. In de mond framboos, fris, maar ook beetje leer en kruidig in afdronk. . Tannines gemiddeld – Body gemiddeld Zuren gemiddeld Intensiteit gemiddeld . Lekkere wijn, maar liefst had ik een jongere variant ernaast geproefd, want had willen ervaren of er daar meer frisheid in zit. De wijn opent steeds meer en geeft meer en meer fruit. Decanteren echt nodig om de wijn lucht te geven, maar dan heb je een fijn glas wijn. . #pinotnoir #pinotnero #marcelzanolarivini #valtellina #instawine #insta #vino #wine #biologico #naturalwine #instabio #bio #biologic #instablog #wineblog #wineblogger #winereview #winelover #winestagram #winesofinstagram #italia #wineporn #valtellinawinetrail #red #redwine #wijnstagram #poschiavo #winemaker #vineyard #spätburgunder

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Genieten van een Suberli Morellino di Scansano DOCG 2015 Maremma terwijl Ilja Gort over de grens is en mooie beelden van Galicia toont. . Morellino di Scansano is gelegen in het beroemde Toscane in de zuidelijke Maremma. Deze rode wijn heeft 85% Sangiovese, 10% Malvasia Nera en 5% Alicante druiven. 14% alcohol geeft een flinke body, al geeft de wijn dat gevoel niet. Soepel met tannines die niet te prominent aanwezig zijn. Mooie robijnrode kleur, rood fruit in de neus, maar ook bramen. In de mond volop bramen, vanille en kers. Mooi in balans.. . Ondertussen pulpo, albarino, Santiago en Ribeira sacra zien passeren, prachtige aflevering @chateaulatulipe . #morellinodiscansano #sangiovese #malvasia #malvasianera #alicante #instawine #winestagram #winesofinstagram #toscana #toscane #tuscany #wineporn #instagram #insta #instapost #instablog #wineblog #wineblogger #winereview #winelover #winepassion #vinorosso #vino #wine #italia #winepic #winesofitaly #wineoclock #wijn

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

La Maliosa Rosso Toscana IGT 2017. . Deze wijn is ons aangeboden door @lamaliosa voor onze wijnreis langs de route van de Giro d’Italia @wijnenvandegiro. . Op de website van www.wijnenvandegiro.nl lees je een smaakprofiel volgens het wijnhuis uit de Maremma, maar wij proefden deze wijn ook. . Uiterlijk een donkerrode wijn, waarin vooral de Ciliegiolo druif en verder nog wat Sangiovese en Cannonau Grigio toegevoegd zijn. . Neus geeft een fruitige wijn met de nadruk op kersen, pruimen en jam. Ook aardse en leertonen. . In de mond kom ik deze smaken ook tegen, maar worden de aardse, leren tonen ingeruild met aanwezigheid van flinke tannines in de afdronk en kruidigheid als laurier. Dit is wel prima in balans. De wijn opent per minuut in het glas en decanteren is absoluut aan te raden. . Aan te raden bij zware gerechten, zoals spaghetti met ragusaus. Heerlijke combinatie. . Body gemiddeld + ➡️ 14,5% Tannine gemiddeld + Zuren laag Intensiteit gemiddeld + . #lamaliosa #instawine #winestagram #winesofinstagram #maremma #toscana #tuscany #metodocorino #ciliegiolo #sangiovese #rosso #rossotoscano #igtoscana #wijnenvandegiro #naturalwine #winelife #vineyard #vineyards #olive #insta #instapost #wineblog #wineblogger #winery #winereview #wineporn #winesofitaly #italia #winedecanter #instablog

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Mayschoss altenahr Weissburgunder feinherb 2016 12% alc. . Ahrtal is een klein wijngebied waar rode wijn, zoals spätburgunder, goed gedijt, maar er komt ook prima witte wijn vandaan. Laatst een prima Riesling geproefd en nu deze Weissburgunder. In Frankrijk pinot Blanc, Italië pinot bianco. . Ahrtal is uurtje rijden vanaf de Limburgse grens met Duitsland en dan rij je ineens een prachtige vallei met steile leisteen wijnvelden. Enorm mooi en de wijnen zijn de moeite waard. . Proefnotities Uiterlijk lichtgeel, zuiver en helder. Neus fris fruit, citrus Mond appel, peer, citrus tonen, mineraliteit en vooral veel frisheid. Zuren gemiddeld + Body gemiddeld – Afdronk gemiddeld +, vooral zuren blijven in mond hangen. Intensiteit gemiddeld, maar voor mij een heel goede wijn. . Feinherb staat voor halfdroog. #ahr #ahrtal #winestagram #instawine #winesofinstagram #insta #wineblogger #newblog #instablog #wijn #deutscherqualitätswein #weissburgunder #pinotblanc #pinotbianco #deutschland #wine #winereview #instapos #instapost #duitsland #duitsewijn #leisteen #mayschossaltenahr #altenahr #winelife #instawijn #wineporn #wineregion #wines #valdivini

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Macvin du Jura Chateau Bethanie Arbois 17,5%. . Deze likeurwijn is gemaakt van druivenmost en Marc. Oorspronkelijk afkomstig van de kloosterlingen van Chateau-Salon Ook bekend van de Vin Jaune. Macvin is typisch Jura. Zowel de marc, als de druivenmost moet van hetzelfde wijnbedrijf afkomstig. . Ik nam deze Macvin mee uit de Jura tijdens ons verblijf in 2017. Je kunt deze zowel voor als na een maaltijd drinken. Gemaakt van savagnin druif en 12 maanden op eikenhout . De kleur is strogeel en iets troebel. In de neus fruitig, maar ook aardse tonen. Bij het proeven valt op dat je iets stroperige wijn drinkt, soepel, peren proef je, vanille beetje artisinaal en kruidige afdronk. Enorm smaakvol digestief. . #macvin #macvindujura #jura #arbois #chateaubethanie #chateaudesjacobins #savagnin #fransewijn #winestagram #winereview #instawine #fortifiedwine #versterktewijn #aperitivo #digestive #france #marc #winesofinstagram #instawijn #instagram #frankrijk #winetasting #wijnproeven #viral #valdivini #doubs #loue #aperitive

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Mayschoss Altenahr Riesling trocken 2015. 12,5% . Ahrtal is klein uurtje rijden, maar je krijgt een prachtvallei te zien, mooie wijnhellingen met leisteen. In april nam ik deze droge riesling mee tijdens een mooie trailrunning tour van MudSweatTrails mee. . Heldere en zuivere Riesling. In de neus appel en frisse citrus. In de mond idem en veel mineraliteit. Erg frisse wijn. Zo drink ik Riesling graag. Redelijk veel zuren, gemiddelde body, medium + afdronk en gemiddelde intensiteit. Ahrtal Riesling is een mooi alternatief voor Moesel of Rheingau Riesling al is deze in de breedte een stuk hoger qua niveau. . #riesling #deutschland #deutscherwein #ahr #ahrtal #ahrriesling #altenahr #mayschoss #mayschossaltenahr #ahrsteig #wittewijn #instawine #winestagram #winepics #winesofinstagram #duitsland #duitsewijn #schiefer #deutscherqualitätswein #winereview #wijnproeven #winetasting #wijn #wijnliefhebber #valdivini

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Kolkha Pirosmani 2014 Georgië. . Deze wijn is afkomstig uit de regio Kakheti in Oost – Georgië. De wijngaarden liggen op 500m hoogte. Wijnmaker is Giorgi Dakishvili een icoon in de Georgische wijnwereld. Dakishvili Vinyards is een kleine familiewijnmakerij en ze maken al bijna 100jaar wijnen, van druiven als Saperavi, Rkatsiteli en Kisi (Hiervan proefde ik een Orange wine uit Georgië van Vitis Vinea). Ze werken zowel met qvevri (amfora) als eikenhout. . Deze Kolkha is dus gemaakt van de Saperavi druif, is halfdroog en heeft 13% alcohol. Eikenhouten vaten. . Donkerrode wijn. In de neus veel rijp fruit, zoals bramen en kersen. In de mond proef je jamachtig fruit, rijpe bramen en vooral een zoetje dat je doet denken aan een Dolcetto wijn. Licht kruidig, maar het fruit overheerst. Zachte tannines en een fijne langere afdronk. Deze wijn zou ik bij een stuk vlees met zoete marinade drinken, maar ook gewoon prettig bij lekker kaasje. Aanrader. . #georgie #georgischewijn #kolkha #pirosmani #dakishvili #dakishvilifamilyvineyards #saperavi #kisigrape #kakheti #qvevri #oak #instawine #winestagram #winereview #winelover #winepassion #winesofinstagram #georgianwine #wineroots #winehistory #ghvino #rodewijn #dolcetto #valdivini #wijn #instawijn #wijnstagram #nieuwewijn #wijnliefhebbers

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Sassi Solivi Sassella Valtellina superiore DOCG 2015. This wine I first drank in a wine bar in Sondrio. It was offered to me by a nice winemaker, actually he offered me his wine. Donato gives his number and we agree to meet again. A day later I take my car up to Triasso, about 400m above Sondrio to meet Donato in his small and old winery. He arranged everything to please me, typically Italian, and I enjoyed the tour, chat and wine tasting. Nice memories which come up when I drink this wine again. . The 2 hectares vineyards are at 400-500m alt, terraced with stony soil. The grape ofcourse Nebbiolo and with the poor rainfall and microclimate by the wind coming from lake Como it gives perfect conditions for a strong and aromatic Nebbiolo. Handpicked in baskets and back in the Cellars in 2 hours. . Dry red white, ruby red. Nose gives flavours of raspberry and cherry and flowers. The palate very elegant and subtle wine. Delicate tannines, especially after the wine breathing about 15min. Medium body, nice medium plus finish. Great wine, and I have also I Ciaz and Riserva from Sassi Solivi. . #valtellina #sassisolivi #triasso #valtellinawinetrail #sassella #valtellinasuperiore #nebbiolo #nebbiolodellealpi #chiavennasca #winestagram #instawine #winereview #winestory #sondrio #valtellinawineroad #terrazzeretichedisondrio #iciaz #valtellinasuperioredocg #winelover #winetasting #italiaansewijn #italianwine #italia #vinorosso #rodewijn #wineporn #winepics #winepic #berninasouth #wineloversitalia

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Bolfan Aromano 2016 Orange wine uit Kroatië 14% alc. . Een heerlijk frisse wijn, gemaakt van 95% pinot grigio en 5% traminac, deze zijn gescheiden gefermenteerd. Pas in eikenhouten vaten geblend. Doordat de schillen zijn meegefermenteerd krijgt de wijn zijn licht oranje kleur en lichte tannine die je terugproeft in de wijn met een lichte bitter en kruidigheid, maar de frisheid van de wijn overheerst, zoals abrikozen. Gewoon even simpel: geweldig! . Geïmporteerd door Croatian Grapes @croatiangrapes #croatiangrapes #croatianwine #croatia #hrvatska #orangewine #amberwines #amberwine #amberrevolution #pinotgrigio #pinotgris #traminac #bolfan #winestagram #instawine #wineporn #valdivini #winelover #winelife #wijn

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Wil je eens wat nieuws met kerst, neem dan eens een Grasecco! . Grasecco brut is het Kroatische equivalent van de Italiaanse Prosecco. Het is een mousserende wijn die is gemaakt van de Graševina druif (uitspraak Ḡràsjèkkó en ook bekend als Welschriesling). De wijn die ik proefde wordt gemaakt door wijnhuis Feravino uit de regio Slavonië. . Vinificatie: De druiven zijn met de hand geplukt en de selectie van de beste druiven heeft al in de wijngaard plaatsgevonden. De most werd gegenereerd door hele druiventrossen te persen zonder scheiding van de steeltjes. Vervolgens is de most geklaard en heeft de fermentatie van de basiswijn plaatsgevonden in roestvrijstalen tanks bij 14 graden Celsius. De tweede gisting vond plaats in tanks waar Grasecco drie maanden gerijpt heeft alvorens hij werd gebotteld. . Smaak: Grasecco brut is een milde wijn met een gelige kleur met groenachtige tint. De wijn heeft een zacht, vol zoet boeket met een vleugje amandelbitterheid en een aangenaam milde zuurgraad van de graševina druif. . Aanvullend aan smaak mijn eigen bevinding. In principe volg ik wat hierboven beschreven is, maar ik rook ook toast en ik proefde hints van abrikozen. De mousse is zacht in de mond en een bittertje. Deze wijn geproefd zonder gerecht, dus als aperitief en dit is zonder meer een fijne wijn om je kerstdiner met aan te vangen. . Serveren met: De wijn past het beste bij koude voorgerechten, pasta en salades en kan ook uitstekend als aperitief worden geserveerd. Serveertemperatuur: 6 graden Celsius Alcoholpercentage: 12 % Restsuiker: 10,1 g/L Zuren: 5,9 g/L Extra informatie: De wijn is gemaakt volgens de Charmat Methode. Dat betekent dus dat de tweede fermentatie in de tank heeft plaatsgevonden en niet in de fles zoals bij de Methode Traditionelle. . Deze wijn wordt door @croatiangrapes geïmporteerd en zij kunnen je meer informatie over deze lekkere Grasseco geven, maar ook over meer Kroatische pareltjes. Veel van deze wijn heb ik bij hun stand tijdens de #bbbmaastricht geproefd. Echt goed en super gastvrijheid. . Aanrader als je eens uniek wilt zijn, Grasseco! . #grasecco #grasevina #croatiangrapes #croatianwine #mousserendewijn #prosecco #instawine

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Sciur 2013 valtellina superiore Nino Negri. . A special wine project with as a target a good grape with less chemicals. Won in 2014 best innovation at Vini & Consumi. . Characteristics: -conception and agronomic management of the vineyards – > only natural fertilizers. -eco packaging – > lighter bottles, no lables -active involvement of an international team of young students -internship for young builders for learning the techniques and construction of dry stone walls, very important on the terraces -every sold bottle returns 1€ to the school of builders. . Vineyard: Fracia area, vines planted in 1996 between 380 and 500m altitude, loose soil and south east exposure. Limited & controlled number of bottles. The vines have been replanted to make working on the terrace ‘easier’. . Nino Negri established 1897 is the biggest winery in Valtellina, based in Chiuro. They have vineyards on several subzones of Valtellina like Grumello and Inferno. In the cellars you find the true history of the winery with great oak casks and barriques. Impressive. . The wine making: 100% Chiavennasca (Nebbiolo) Fermentation 12 days on steel tanks, 16 months aging in oak. 13% . Wine tasting: I tasted this wine twice, once during my visit at Nino Negri and tonight at home. The wine is ruby red, in the nose lots of fruit (cherry and strawberry) and vanilla. The palate also fruity, medium body and tannins, medium plus finish and medium intensity. Goes well with meat and cheese. . #ninonegri #sciur #fracia #valtellina #valtellinasuperiore #chiavennasca #nebbiolodellealpi #nebbiolo #winestagram #instawine #valdivini #winereview #winelife #italianwine #vinorosso #vinoitaliano #italiaansewijn #italia #rodewijn #terrazzeretichedisondrio #greatwine #vinidivaltellina #lombardia #italie #italy #redwine #wineporn

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Bosman Chenin Blanc uit Zuid-Afrika 2017. Deze wijn wilde ik al eerder proeven maar griep bepaalde anders. . Bosman family vineyards zijn al toe aan hun 8e generatie, wat ook op het etiket vermeld staat. Hun estate was origineel halverwege 17e eeuw van een Hugonoot, maar begin 1700 kwam het in bezit van Bosman. Enkele eeuwen later maken ze nog mooie en eerlijke, fair-trade, wijnen. . Chenin Blanc, of gewoon Chenin heeft zijn bekendheid van de Loire, maar in Zuid-Afrika, waar ze deze ook ‘Steen’ noemen, is het aantal aangeplante druiven 2 keer zoveel als in de Loire. Chenin wordt ook veel gebruikt voor Cremant of andere mousserende wijnen. . Proefnotities: . Heldere, zuivere en licht gouden uiterlijk. . Neus: ananas en perziken voeren de boventoon en nodigt uit om te drinken. . Mond: de smaken in de neus worden bevestigd, maar ook citrusfruit. Deze wijn is prima in balans en blijft prima overeind bij een pasta met gamba’s. . Zuren: gemiddeld + Body: gemiddeld Intensiteit : gemiddeld Afdronk: gemiddeld Een prettige wijn, wat ik zowel bij spijs als in gezelschap graag voorzet. . Deze wijn is te koop bij #meerwijnvoorvrouwen en de service qua leveren is super. Bedankt voor het vertrouwen. En ik heb de wijn ook met mijn vrouw geproefd. Unaniem was ons oordeel: prima, lekkere wijn. . @meerwijnvoorvrouwen #winestagram #winesofsouthafrica #instawine #zuidafrika #cheninblanc #chenin #southafrica #wellingtonsouthafrica #steen #wittewijn #bosmanwines #fairtrade #winelover #winelife #winereview

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Finovino Zelen Rikot Vipava Slovenië 2017 . Finovino is een initiatief van Auke en Ursula uit Amsterdam. Het rustige Slovenië ingeruild voor het mooie groene Slovenië. Daar begonnen met het exporteren van Sloveense wijn naar Nederland. Gisteren was daar een feestdag, vanavond hier aan tafel! . Deze droge witte wijn is heel licht en helder. In de neus melige appels, peer en hints van meloen. In de mond appel en peer en een kruidige afdronk. Geprobeerd bij paella valenciana en de wijn blijft perfect overeind bij de kruiden in het gerecht. Heel fijne wijn, wat perfect gaat bij visgerechten. Genoten. . Deze proeffles is onderdeel van een proefpakket van 6 flessen die je via @finovino.nl kunt bestellen. . This dry white wine is clear and pale. In the nose apple, pear and a small hint melon. The palate gives apple, pear and a spicy finish. Tasted with paella and the wine stays firm with the herbs in the dish. Very nice wine, goes well with fish dishes. Enjoyed it! . #finovino #zelen #vipava #vipavavalley #sloveensewijn #slovenia #whitewine #wittewijn #finovino.nl #winereview #winetasting #winestagram #instawine #valdivini #slovenianwine #paella #vinobianco #wijn #wijnspijs #wineporn #vipava #winelover

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Chateau Couronneau Bordeaux superieur 2015. . Wijnhuis Chateau Couronneau is begonnen met hun wijngaard in 1994.ze streefden naar betaalbare, kwalitatief goede Bordeaux wijnen. Voornamelijk merlot aangeplant en hoog opgebonden. Ze werken organisch en biodynamisch. . In de neus direct een overvloed aan fruit, zoals kersen en braam en vanille (oude eikenhouten vaten invloed) . In de mond kersen, blauwe bessen, bramen, laurier en witte peper. . Deze wijn is op dronk, maar decanteren is aan te raden. Al snel wordt de wijn soepeler. Deze wijn heb ik geproefd zonder een gerecht, met kaas en daar gaat deze lekker bij. Prijs-kwaliteit verhouding is uitermate hoog. Bovendien scoort deze wijn hoog, waaronder 8+ bij @harold_hamersma. . Robijnrood, fris, gemiddelde body, tannine gemiddeld, zeker na decanteren en gemiddeld + body. 14% alcohol . Te koop bij @vojacekwijnen1977 in Maastricht, maar ook via hun webshop. . #chateaucouronneau #bordeauxsuperieur #grandvindebordeaux #merlot #vinbiodynamique #demeter #vojacekwijnen #vojacek #dordogneriver #bordeaux #bordeauxwijnen #rodewijn #vinrouge #bordelais #vinsfrancais #fransewijn #bordeauxwine #biodynamic #bio #halloween #winereview #valdivini #wineporn #redwine #frenchwine #instawine #winestagram

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Poderi del Paradiso – Vernaccia di San Gimignano DOCG 2017 . First tasted it before dinner and than with risotto funghi. . The winery in San Gimignano is from a friend who is casually in the Netherlands Vernaccia of San Gimignano 90% Additional grapes 10% Annual Harvest in boxes and soft pressing in an inert gas. Vinification: 80% fermentation in stainless steel at room 18°C for 30 days + 20% in barrels with aging 6 months. Contact on fine lees for several months. Assembly before bottling. . Before risotto! Clear golden color. In the nose peach, honey. The palate with citrus and bitter finish. . During risotto with funghi and citrus finish the wine goes perfectly. Well balanced with the citrus of the risotto. Honey and citrus taste and a slight bitter finish with hints of almond. . Average body, even though there is a lot alcohol with 15%. Average plus finish. Great wine to combine with food with citrus injection and fish. . #vernaccia #vernacciadisangimignano #sangimignano #vinobianco #wijnspijs #winefoodcombination #poderidelparadiso #toscane #toscana #risoarborio #risotto #risottofunghi #viniitaliani #italianwine #italiaansewijn #winereview #winetasting #wittewijn #valdivini #biscondola #winestagram #instawine

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

View this post on Instagram

 

Vita Vinea Kisi Amber dry 2016 van Dakishvili Family Vineyards. . Over orange wijn stond laatst een artikel in NRC door @harold_hamersma. Het is zeker geen trend, eerder een vergeten wijn die weer terugkomt. Vooral ook door Georgië en Friuli in Italië. Georgië is de bakermat van de moderne wijnbouw, maar genoeg over historie, nu over deze wijn. . De Vita Vinea is gemaakt van de Kisi druif, een inheemse druif, verbouwd in Kakheti. . Natuurlijk een Amber kleur. In de neus geuren die ik nog niet eerder in een wijn rook, abrikozenjam en zelfs een kleine toon mango. . Bij het proeven vallen direct de tannines op, direct een licht wrange smaak, nog steeds abrikoos, maar ook kruidig karakter en vooral erg droog. Zelfs een beetje Sherry associatie heb ik hierbij. . We namen hierna een kruidige pecorino erbij en de mond werd ineens een stuk soepeler. Deze wijn is apart, lekker, maar vooral een wijn om bij kruidige gerechten te drinken. . Hoe langer ik van deze wijn dronk, hoe meer ik genoot. Mijn eerste kennismaking met orange wijn is fijn. Deze wijn is te koop bij de Georgische wijnwinkel in Purmerend @ghvino.nl Update : Deze wijn bij kruidig gerecht gedronken en wat komt deze wijn bij kruiden tot zijn recht, top! . . #georgischewijn #orangewine #amberwine #amberwines #vinobiancomacerato #kisigrape #kakheti #amfora #amforawine #winereview #winetasting #wijnproeven #oldestwine #qvevri #qvevriwine #winestagram #instawine #wineporn #naturalwine

A post shared by Patrick Franken (@val_di_vini) on

 

More Wine