Over enkele weken is het zover, dan gaan we naar de Valtellina WineTrail. Althans ‘We’, want in feite hadden we met een groep willen gaan, maar doordat we pas heel laat de communicatie en inschrijving naar deze trail hebben geopend is de groep gereduceerd tot groepje van 3. Dit zal de pret echter niet drukken en we zullen door middel van mooie sfeerfoto’s jullie informeren over dit mooie evenement.

 

We hebben wel nagedacht over het positioneren van een reis naar een WineTrail. Voor wie is dit nou interessant? Alleen voor een wijnliefhebber, of alleen voor een trailrunner, of beide? In onze optiek beiden, maar het gaat verder, want het draait om de totaalbeleving: Het bourgondische (of moeten we zeggen de ‘Bella Italia’ manier van leven?) leven in de Vatellina vallei. Dit gaat net zo goed op als we naar de Brunello Crossing in Toscane gaan.

In feite ga je naar een prachtig wijngebied, met heerlijk eten, gastvrije mensen, prachtige oude dorpen en wordt er ook nog een schitterende loop door de wijngaarden georganiseerd. Het sportieve met het aangename combineren. Heb je zin om je dag in te delen met het bezoeken van een wijnboer of wil je liever een dagje met je rugzak de bergen in, dan kan dat. Ga je toch liever met de auto touren en in een oude historische kern eten in een Osteria met lokale producten, dan is dat ook mogelijk. We stellen een basis voor en ruimte om zelf zaken te ontplooien.

We zullen dit gevoel proberen vast te leggen tijdens ons verblijf begin november.

Leave a comment