Valdivini

Valdivini – Patrick Franken

Sport geeft me energie, energie om te presteren. Deze energie heb ik nodig om mensen te inspireren. Dit doe ik door nieuwe paden in te slaan, maar ook bekende paden meer saus te geven.

De afgelopen 10 jaar heb ik gemerkt dat mensen op zoek zijn naar nieuwe, uitdagende zaken, maar ook authentieke producten. Limburg biedt dit allemaal. We hebben uitdagende heuvels om te sporten, maar ook prachtige wijngaarden erop aangeplant. Vrijwel ieder pad in het zuid-Limburgse heuvelland ken ik. In 2010 heb ik trailrunning op de kaart gezet met de organisatie van de 1e Koning van Spanje trailrun in Gulpen. Gegroeid van 400 naar ruim 2500 deelnemers in een weekend, kun je wel spreken van een succesformule. Hardlopers willen de natuur ontdekken. Hardlopers zijn echter ook bourgondiërs en houden van een lekker glas bier of wijn na hun trailrun.

Limburg

Limburg is een sport en wijn provincie, waarom deze 2 zaken niet combineren. Sinds 2018 gestart met ‘Limburg Wine Trail Tours’, waarbij ik de lopers meeneem langs mooie wijngaarden in Limburg over een trailrun van pakweg 12-15km. Mijn meerwaarde zit in het feit dat ik alle paden goed ken, veel weet over de provincie en vooral ook over de wijnen van onze regio.

Met de wijnkennis zit het wel goed met mijn succesvol afgeronde opleiding WSET  (WSET advanced level 3). Hiermee mag ik me wijnspecialist noemen.

Doelstelling

Als geboren Limburger, ben ik trots op mijn regio en wil ik graag de wijn van onze provincie een platform bieden, zodat deze bekender worden en mensen er echt van gaan genieten. Mensen aan het bewegen krijgen vind ik ook van belang: hardlopend, fietsend of wandelend is minder van van belang, zolang we maar bewegen. Dit zorgt voor een gezonde leefstijl en dan is dat glas Limburgse wijn niets meer als een beloning en energie voor de volgende inspanning.

Totaal Belevenis

Tijdens een Wine Tour krijg je een totaal belevenis: Je ontdekt de mooie provincie Limburg via prachtige natuur en wijngaarden en sluit af met een kwalitatief hoog wijntje uit het heuvelland of de Maasvallei!

Sport brengt mensen samen en dat doet wijn ook. Is er iets te vieren, dan wordt het glas geheven. Waarom deze 2 niet combineren

Mogelijkheden

Mogelijkheden ten aanzien van georganiseerde Wine (trail) tours, klik hier

Proeverij

Publicaties

Winelife Magazine nummer 56 winter 2018/2019: De Valtellina Winetrail kent alleen maar winnaars

More Wine