Holset Wine Trail Tour

Bruisend wijndomein Holset

Het domein werd in 2008 gekocht en bij het verbouwen was de insteek vooral duurzaamheid. De inzet was een bed & breakfast, maar eenmaal bezig met verbouwen werd ook een blik geworpen op het vele land dat bij de oude boerderijwoning (anno 1890) behoorde. Maïsvelden werd snel ingeruild voor wijnstokken, zodat het laatste stukje duurzaamheid ook werd ingezet. Het domein werd een wijndomein.000

Dit wijndomein is in 2009 begonnen met het aanplanten van wijnstokken, vanaf 2017 geopend voor publiek en een echt pareltje in het zuid-Limburgse heuvelland. In het begin maakten ze, na hulp van goede buur Sint-Martinus, nog stille wijn, waarvan de Solaris aanplant nog getuige is, maar al snel werd de strategische keuze voor mousserende wijn gemaakt. Daarom Bruisend wijnhuis.

Wil je meer weten over dit geweldige wijndomein, leren over bubbelwijn en Limburgse wijn, kom dan meelopen en proeven tijdens de Holset Wine Trail Tour

“Alsof ik in Frankrijk ben”

Limburg Wine Trail Tour

Domein Holset is 1 van de vaste partners van Limburg Wine Trail Tours. Vanaf deze locatie starten en eindigen we 2 keer per jaar.

Opzet

We lopen een ronde door de natuur langs meerdere Limburgse wijngaarden. Tijdens deze route zal er op meerdere momenten halt worden gehouden voor uitleg over de wijngaard, historie van Limburgse wijnbouw en andere leuke weetjes over de wijnwereld.

Na de trailrun zullen we ook echt de Limburgse wijnen gaan ervaren. We proeven 3 Limburgse wijnen. In dit geval 3 mousserende wijnen van Domein Holset en er zal een plaat met hapjes bij worden geserveerd.

Programma

09:30 Ontvangst
09:45 Presentatie
10:00 Start Holset Wine Trail Tour
13:00 Afsluitende proeverij Holset
14:30 Einde programma

Karakter Trailroute 20km

De route is 20 km lang. Er zitten geregeld single-trails op de route en ook enkele steile hellingen. Trailschoenen zijn zeker aan te raden, vooral bij modder. passeren na

Alternatief route 10km

Aangezien de 20km niet voor iedereen mogelijk is, is er ook de mogelijkheid een 10km te lopen. Hierbij lopen we een prachtige lus door het Vijlenerbos, langs wijngaard Sint-Martinus en terug naar Domein Holset.

Aanmelden

Stuur een mail naar valdivini@valdivini.nl vermeldt hierin je naam en mobiele nummer, zodat ik je een tikkie kan sturen voor aanmelden

kosten voor de Wine Trail is €35 pp, waarbij inbegrepen een mooie begeleide trailrun, uitleg over de Limburgse wijn en afsluiten met het proeven van 3 Limburgse wijnen en een borrelplank!

Annuleren

Je kunt tot 2 weken voor de trailrun kostenloos annuleren, daarna is dat niet meer mogelijk ivm gemaakte reserveringen en kosten.

De Wine Trail gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

Andere wijngaarden

Domein Steenberg Epen

Wijngaard Sint-Martinus

More Wine