Tappa 9 Sangiovese Wine Stage

Wijnen van de Giro 2019 tappa 9 Consorzio vini di San Marino

Waar zijn we: San Marino

De Giro d’Italia heeft ieder jaar een etappe speciaal gericht aan de wijn. Zoals wij de hele ronde volgen door een wijnglas, doet de Giro dat 1 etappe. In het verleden werden etappes verreden in vermaarde gebieden, zoals de tijdrit Barolo-Barbaresco in 2014 en de Chianti Wine Stage in 2016. Dit jaar gaan we echter naar een minder bekend wijngebied en dat spreekt ons enorm aan.

Riccione tappa 9

San Marino tappa 9

Sangiovese Wine Stage

De naam van deze etappe zou je op het verkeerde been kunnen zetten, maar ook buiten Toscane wordt de Sangiovese druif verbouwd. Nu ligt San Marino praktisch tegen Toscane aan, maar de wijnen hebben toch een ander karakter als de Toscane wijnen.

Tappa

De 9e etappe is een zware klimtijdrit van Riccione naar San Marino. 34km voor de specialisten als Primoz Roglic. In 1956 won er een Nederlander de klimtijdrit naar San Marino. Jan Nolten uit Sittard bleef de adelaar van Toledo, Federico Bahamontes voor!

Wijn

Caldese di San Marino 2016
Druiven: Chardonnay & Ribolla

Consorzio Vini di San Marino

 

Smaakprofiel volgens wijnhuis ..

Fijn en complex, met tonen van exotisch fruit en gekonfijt fruit.
Smaak: harmonieus en fluweelachtig, vol en hartig, langdurig in de mond.
Gastronomische combinaties: hartige voorgerechten, gekruid wit vlees, oude kazen.

Wine review Sangiovese San Marino

 

View this post on Instagram

 

Sangiovese di San Marino 2017 13%. Op 19 mei volop te proeven in San Marino als het Giro peloton een voor een het staatje binnenrijdt. De fameuze tijdrit en Sangiovese wine stage zal het klassement doen schudden. Deze wijn moet je niet schudden, maar lekker walsen. . Robijnrood, jonge fris fruitige Sangiovese. Rood fruit, waarbij gek genoeg de blauwe pruim de boventoon voert en vanille. Proeven levert een wijn met frisse zuren en lichte tannines op. In de mond neemt kersen het over en duwt pruim naar de achtergrond. Licht kruidig, drop, maar niet erg veel. Fruitig en fris typeert deze Sangiovese di San Marino. Nu nog even een plaatje salumi op tafel en nagenieten van een prachtige overwinning van Mathieu vd Poel. . #consorziovinidisanmarino #sanmarino #ilgiro #giroditalia #sangiovese #sangiovesewinestage #sangiovesewine #vinifantini #farnesevini #winesofitaly #instawine #instacycling #insta #instagram #wineregion #vinisanmarino #italia #wine #winestagram #winesofinstagram #wineporn #creatingmemories #instaciclismo #rondevanitalië #winepics #wineblogger #thegrandtour #influencer #new #story

A post shared by Wijnen van de Giro (@wijnenvandegiro) on

 

More Wine