Ahrtal Wine Trail Tour 14 juni

Ahrtal Wine Trail Tour (geannuleerd)

Na enkele mooie voor verkenningen hebben we voor de Ahrtal Wine Trail Tour 2 prachtige hardlooproutes in de aanbieding. Het wordt een mooie trip, waarbij we sowieso ook 5 gidsen erbij hebben die ervoor zorgen dat de groep bij elkaar krijgt. Maar waar ligt het Ahrtal?

Ahrtal

Het Ahrtal is een kleine 120km breed en loopt van Bad Neuenahr in westelijke richting naar Blankenheim. Het is een van die mooie valleien die je passeert op weg naar de Alpen. De Moezel is bekend, maar een 50km dichterbij als de Moezelvallei kun je ook de afslag nemen naar het Ahrtal. Een prachtige dal met de meanderende Ahr. Steile leistenen hellingen, waartegen de wijnstokken zijn aangeplant. Waar de Moezel bekend is om zijn Riesling, is de Ahr dat vanwege zijn kwalitatief goede Spätburgunder wijnen. Spätburgunder is synoniem voor de meer bekendere naam: Pinot Noir.

Ahrsteig en Rotwanderweg

Reden genoeg om naar het Ahrtal te trekken, maar het is nog idealer om het sportief in te kaderen met een mooie Wine Trail Tour. Aan beide weerszijden bevinden zich geweldige natuurpaden over en langs de hellingen. Aan de ene kant vind je de Ahrsteig, waarbij je echt mooie langere klimmen krijgt voorgeschoteld en aan de andere kant de meer toegankelijkere Rotweinwanderweg (Rode wijn wandelroute). Deze paden gaan wij hardlopend met elkaar vervinden, waarmee we laveren van prachtige wijnvelden naar mooie single trails op de Ahrsteig. Voor deze Wine Trail Tour kiezen we er bewust voor om geen extreem technische paden te pakken, dus elke meter is goed te belopen.

Vertrek-en aankomst locatie

Alle routes beginnen en eindigen bij de St.Nepomuk brug in Rech.

12,5km

Deze ronde zal zich op gang trekken over de Rotweinwanderweg die helemaal doortrekt tot Altenahr. We zitten hier vol tussen de wijnranken en kunnen genieten van de meest prachtige vergezichten. Zorg dat je batterij vol is, want hier krijg je volop foto materiaal voor de kiezen. In Altenahr maken we een kort lusje naar de Burg Are, waarna we via het dorp even een strook asfalt meenemen om de verbinding naar de Ahrsteig te maken. Hier krijgen we direct een forse klim voor de kiezen, waarna we een tijdje glooiend op hoogte blijven. Uiteindelijk arriveren we weer in Rech!

24km

De 12,5km is identiek, waarna de lopers voor de 24km nog een mooie lus door de hellingsbossen achter Rech en Dernau mogen ervaren. Er zit een pittige, lange klim richt Kreuzberg in, waarbij je je al soms in de Alpen waant. na deze klim loopt de route grotendeels dalend terug naar Rech.

Wijn restaurant St.Nepomuk

Bij de iconische en herkenbare brug St.Nepomuk ligt het wijnrestaurant St.Nepomuk. Hier is voldoende parkeergelegenheid. In het wijnrestaurant gaan we eerst genieten van een lekkere maaltijd en daarna gaan we nog wijnproeven van wijnmakers St.Nepomuk en WildeAhr. Van beiden proeven we 2 verschillende wijnen.

Programma 14 juni

  • 09:00 verzamelen bij de St.Nepomuk brücke
  • 09:30 Vertrek 24km
  • 10:00 Vertrek 12,5km
  • 12:30 vermoedelijke einde van 24km lopers
  • 13:00 lunch bij St.Nepomuk
  • 14:30 proeverij wijnen St.Nepomuk & WildeAhr
  • 15:30 einde programma, terugreis NL

*programma kan nog veranderen, is bij benadering

Inschrijven & Kosten

Stuur een mail naar valdivini@valdivini.nl en dan krijg je een mail met alle informatie, zoals keuze voor maaltijd!

Deelname aan de Ahr Wine Trail Tour is €65 (of €50 zie BOB)

Hiervoor krijg je een prachtige begeleide route door de Ahrvallei, een typische Duitse maaltijd & drankje (tevens Vegetarisch!), een wijnproeverij na afloop van 4 mooie Ahr wijnen. Een totaalbeleving, waarbij je je een dag op vakantie waant!

BOB

Het betreft een totaalpakket, maar wil of kun je niet wijnproeven, dan is er de mogelijkheid om deel te nemen voor €50

Reis & Rech

De reis is op eigen gelegenheid, dus houdt hiermee rekening mbt reistijd. Ter info, Vanuit Sittard/Maastricht is het exact 1u30 rijden tot Rech (110km gem).

Rech ligt centraal in het Ahrtal. Klik hier voor de link naar de locatie Rech.

Vragen

Zijn er vragen of mist er nog informatie op deze pagina, stel ze via valdivini@valdivini.nl

 

 

More Wine